Greške koje Vas mogu koštati

Teško je pratiti tržište nekretnina i znati pravo vrijeme za kupnju. Kako ne bi ponavljali greške, upoznajte one najčešće s kojima se svatko susreće.

  • Čekati na poboljšanje tržišta  ili ne kupovati nikako?!

Nitko ne može točno predvidjeti u kojem smjeru ide tržište nekretnina  pa  je čekanje za kupnjom vašeg doma,  dok tržište bude na dnu – uzaludno.  Ako ste financijski i emotivno spremni da postanete vlasnik kuće, uvijek je dobro vrijeme za kupnju. Vrijeme koje potrošite razmišljajući  o kupnji kuće mogli biste provesti uživajući u vlastitom domu.

  • Računajte na nepredviđene troškove

Za pametnu kupnju kuće mora se imati i dodatni plan. Ako dom ima bilo kakvu manu koja je nerješiva, a za koju niste ranije znali ili ako dođe do problema s kreditom što onda?! Bez obzira koliko bili sigurni u kupnju, svoju ponudu ne stavljajte na stol ako nemate okvirnu cijenu mogućih dodatnih troškova.

  • Pročitajte završni ugovor

Odvjetnik je već u početku sve pročitao i pregledao sve papire željene nekretnine i dakako upoznao vas sa svime kako ne bi bilo iznenađenja. Ne zaboravite još jednom sve provjeriti prije nego li potpišete bilo kakav ugovor.

  • Ne kupujte bez provjere

Čak i ako dom izgleda besprijekorno pogrešno je pretpostaviti kako je sve ispravno. Sve kuće imaju nedostataka – čak i potpuno nove – stoga je važno da dobijete stručno mišljenje prije donošenja odluke. Budite prisutni  pregledu kako bi vam inspektor mogao objasniti sve probleme.

  • Ne kupujte na prvi pogled

Kupnja prve kuće koju vidite nije dobra ideja.  Ako ne razgledate dobro i ne vidite što je ostalo vani, mogli biste propustiti dobar posao ili potencijalno požaliti kupnju.

  • Ne kupujte kuću koju si ne možete priuštiti

Samo zato što vam je zajmodavac voljan dati ogromnu svotu novca ne znači da ga  trebate uzeti. Kupnja kuće koja košta više nego što si možete priuštiti može brzo dovesti do financijskih problema. Morate biti svjesni da treba živjeti i nakon kupnje kuće.

  • Istražite susjedstvo

Što vam vrijedi imati kuću iz snova, ako vam susjedi zadaju glavobolju? Prije kupovine za dom, istražite susjedstvo. Provjerite uklapate li se u njihov stil života – što želite u blizini?! Vrtić, školu, trgovine ili noćni klub? Čak i ako nemate djecu, život u blizini dobre škole podiže vrijednost imovine. Posjetite susjedstvo i to nekoliko puta u različito doba dana.

Izvor: www.crozilla.com

Author: STABILO

Share This Post On
Share This